Cum sa aleg o masina de spalat

Cum sa aleg o masina de spalat

Keni  Brid este cel care te învață cum să nu te păcălești când cumperi o mașină de spălat și care sunt cele mai bune. Aceștia crează recenzii pe baza unei documentații ample, pentru ca tu să poți achiziționa cele mai bune și cele mai avantajos produse.” M-am decis ca acest articol să fie pentru toți, acesta este și motivul pentru care am creat topurile mașinilor de spălat pe baza preturilor și a performantei,  mai putin pe cea a brand-urilor de renume.

Degeaba îți recomand un brand de renume, dar în final un alt brand mai putin cunoscut este mai avantajos atât la preț cât și la performante. Ai prins idea?

MENIU

Se aud sunete ciudate și vibrează prea tare … Am luat teapa cu ia 😞

Atenție MARE! Foarte multi și-au stricat masina de spalat cea noua dintr-o cauza simplă, neatenția, pierzându-si garanția chiar din ziua în care a cumpărat-o ☹️ Te sfătuiesc sa citești cu mare atenție acest post în întregime și iti pomit ca nu vei regreta pentru ca vei afla foarte multe lucruri ce nu le știi despre mașinile de spălat.

Ciudat este că femeile intra în panica foarte repede când aud sunete ciudate cu mașina cea noua in loc sa găsească soluții sau sa citească cartea tehnica a mașini 😃

Bărbații încep sa trântească si să se enerveze pe soție/iubită/amantă, ca ea a ales-o, că ea este de vina, iar ceartă este în plin toi în secunda doi 😁

Eu, aceiași problema am pățit-o cu vibratul mașini de spălat, ( nu am avut treabă cu cearta, nu aveam cu cine 😁).

Prostia a fost că am uitat sa scot, mai exact spus, să des-filetez suburbie de transport din spatele mașinii de spălat. Totul a fost fain 20 minute, pentru că i-am dat program scurt, dar când a început sa stoarcă, am crezut că se rupe în doua 😂

Ai văzut vreo dată cum sare mașina de spălat singura? Eu da 😄 ”Sărea” prin baie ca nebuna când a început sa stoarcă, se plimba ca fraiera prin baie pana ce mi-a smuls din perete priza 😫

Te întrebi ce sunt șuruburi de transport, unde sunt ele înfiletate și ce fac ele de fapt?

Cum se desfac șuruburile de transport de la masina de spalat

ATENTIE! In prospectul de utilizare scrie clar că trebuie să demontezi șuruburile de transport. Nu uita că poți pierde garanția dacă nu desfaci aceste șuruburi de transport. Ai prins-o? Dacă răspunsul este da, sper sa fie primele pe care le demontezi!

Dacă nu m-ai crezut cu vibratul, vezi acest comentariu! Aceeași problema ca la mine 😂

Masina de spalat vibreaza prea tare ce sa-i fac

Încă un mesaj de acest fel ( nu uita sunt foarte multi care întâmpină aceasta problemă ) 🙁

Masina de spalat rufe Beko 8 kg, 1400 RPM, Clasa A+++, Motor ProSmart Inverter, 60 cm, Alb

Asta-i cea mai tare( citestie in întregime, mai ales comentariul )

Masina de spalt este noua dar vibreaza tare

Concluzie Importantă: de multe ori se dau recenzii de o stea din prostia celor ce au cumpărat-o, nu că mașina de spalat nu ar fi buna. Cei mai multi ba nu reglează cele patru piciorușe la boloboc sau nu scot șuruburile de transport.

Tine minte încă un lucru foarte important: mașina de spălat vibrează in draci doar din cele 2 cauze menționate mai sus. Daca aceste doua probleme sunt rezolvate si mașina de spalat tot nu s-a domolit din vibrat, înseamnă ca este rupt sau defect vreun amortizor.
Deci: citește bine recenziile dar nu te lua tot timpul după acestea, de foarte multe ori se dau recenzii de 1,2 si 3 stele pentru că persoana care a cumpărat respectiva mașina a avut una performantă si a trecut la una mai putin performantă, deoarece s-a uitat la bani. Iar cei care au trecut de la una mai putin performanta la una super performanta o sa dea doar 5 stele.  Ai prins-o și pe asta? Te rog sa ții cont de cele spuse deoarece sunt cât se poate de adevărate.

Inca un secret mic: nu uita ca cele mai noi modele de mașini de spălat nu o sa aibă nici o recenzie ( cu cât a apăruta mai nou pe piața cu atât este fabricata după cele mai noi tehnologii ), în schimb cele mai multe recenzii le vei găsi la mașinile de spalat apărute acum 3-4 ani. Și pe asta ai prins-o?

ATENTIE! Nu aruncați șuruburile de transport, deoarece dacă cumva ți se strica și este în garanție sau vrei să o transporți la o alta locație, pentru a nu descentra sau pentru a nu rupe ceva prin ea ( amortizoare, arcuri…etc) în timpul transportului, este obligatoriu să înfiletezi suburbile de transport. Ai prins-o?

[/wpsm_box]

Cealaltă mașina de spălat avea mai multe programe.. Tot de belele sunt 😭

Aici trebuie să precizez ceva foarte important: de obicei, cele mai multe persoane se uita la câte programe are masina de spalat, cu cât mai multe cu atât mai bine, dar ei uita ca în general folosesc doar 5 programe, iar cel mai folosit program este cel scurt de 15-30 minute.

Eu unul folosesc doar 3 programe, foarte rar folosesc 5 într-un an. de obicei folosesc pe cel de 45-60 min, deoarece spăl cam de 2 ori pe săptămâna, rar spăl de 3 ori.

Citește recenzia asta pentru a te lamuri!

Progame necesare masina de spalat

In concluzie: dacă tot folosești 5-6 programe, de ce să te uiți cu prioritate la câte programe are mașina de spalat, in loc sa te uiți la clasa energetica, câte rotați pe minut are, cata apa consuma, cât de zgomotoasa face, câte kg de haine încape si care este bugetul tau. Cele din urma sunt prioritare dupa părerea mea 😉

Parca nu stoarce hainele cum trebuie ce dracu` se întâmplă 😱

Dacă dorești ca hainele tele sa sa iasă aproape uscate, este necesar sa te uiți la turațiile motorului.

Turația recomandata de noi este de minim 1000 rpm( rotați pe minut) și maxim 1200 rpm ( deoarece sunt mai ieftine ). Ce trece peste 1200 rpm sunt mai scumpe, de obicei de pe la 1200 rotații pe e minut, prețul începe sa crească substanțial.

De obicei recomand sa optați pentru o turație de minim 1000 rpm si clasa energetica de A+++ pentru a economisii energie electrica.

In concluzia: dacă vrei sa storci hainele bine, recomandarea mea este sa te acsezi pe o rotație de 1000 – 1200 rpm sau mai mult, iar daca bugetul tau este mic, poți achiziționa si cu o turație a motorului de 800 rpm, doar ca nu se va stoarce foarte bine hainele.

Concluzia 2: turația motorului face diferența la cât de bine stoarce. ( am creat un top 10 al acestor mașini de spălat pe baza performantei , iar dacă nu te-ai înscris mai sus pentru a le primi pe email accesul la top, o poți face APĂSÂND AICI  )

Concluzia 3: dacă bugetul tău este unul bun, poți opta pentru mașinile de spălat cu uscător si cu o turație de minim 1300

Sfat: Nu uita că la masinile de spalat mai noi poti regla manual rotația cu care sa iți stoarce hainele, de obicei la cele cu comanda digitala, dar nu e o regula.

Vezi recenzia care a lăsat-o acesta doamnă🤔

Turatia masini de palat 1000 1200 si 1400rpm

Mi-a venit curentul prea mult de când am luat-o 😨

O da… dar apa cât ți-a venit? 😁 Eu de obicei când cumpăr electrocasnice ma uit la clasa de consum. Îți recomand să nu te uiți prea mult la funcții si la câte programe, pentru ca toate au aproape aceleas funcții de care tu ai nevoie, uită-te la clasa energetica și cât zgomot face, câtă apă consumă…etc.  Recomand să achiziționezi doar din clasa A,

Nu trebuie neglijat nici o data costumul de apa, sunt unele care costuma dublu apa unei mașini de spălat obișnuite, acestea sunt cele mari, cu încărcare de peste 8 Kg de haine.

Citește recenzia doamnei și vei înțelege!

Progame necesare masina de spalat

Cuva este de plastic, oare de ce? Vuiam din inox 😡

Am citit câteva recenzii scrise de diverse persoane, iar una suna in felul următor: ”am crezut că cuva este din inox, dar când mi-a venit comanda de pe emag, am constata ca cuva este dintr-un aliaj antioxidant, numai de tepe sunt. Pe vremea mea cuvele se făceau doar din inox.

Sa va explic cum sta treaba cu inoxul și alte aliaje

  • Cuva poate fi din inox, plastic tare sau din alt aliaj anti antioxidant.
  • Daca este din inox, ai putea avea o durata de pana la 15 ani
  • Daca este din plastic, poți avea o durata de pana la 7-10 ani
  • Daca este din alt aliaj, durata medie este de 8-9 ani
  • Totul depinde de calitatea materialelor, dar în ziua de astăzi calitatea este pe primul loc.

Atentie! Trebuie sa înțelegi că cuva este încăperea în care stă apa și tamburul este cel unde stă hainele în timpul spălării. Tamburul poate fi creat dintr-un aliaj anti oxidant, care are o durata de viata pana la 7 ani si din inox cu o durata de viata pana la 15 ani.

In concluzie: crezi că o să te avantajeze că ai o cuva de inox care tine 15 ani? Eu zic că nu, pentru că, in general, masinile de spalat sunt create să ducă în jur de 5 si maxim 7 ani, ceea ce înseamnă ca vei rămâne doar cu cuva 😂 pentru ca masina de spalat se duce dracu` după 15 ani, nici piulițe nu o sa mai ai din ia 😂.  Sper ca ai prins ideea?

Îti spun un secret simplu: dacă optezi pentru o cuva din plastic ( majoritatea au cuva din plastic ), zgomotul masini de spalat scade considerabil, fata de inox sau alt aliaj. Nu uita un lucru simplu: tamburul nu poate fi din plastic, fie este dintr-un material anti oxidat fie este din inox.

Capacitatea de spălare este prea mica ☹️ Acum chiar m-am fraierit 😭

Hei, nu ești prima sau primul care întâmpină aceasta problemă. Foarte multe persoane se confruntă cu aceasta problema, iar unii chiar regreta achiziția făcuta.

De aceea spun si o repet: nu te arunca sa cumperi o mașina de spălat pana nu consulți un articol ca acesta, pentru că doar asa vei achiziționa cele ea mai buna mașină de spalat. In plus, noi iți punem la dispoziție si mai multe comparatoare, pentru ca tu sa-ti poți da seama ce mașină se palat să cumperi.

Ca și in cazul in care achiziționezi un frigider, capacitatea este este ce mai importanta. La fel si la mașini, cu cât are capacitatea motorului este mai mare cu atât este mai puternica.

La masinile  de spalat acesta opțiune este critică dupa parerea mea.

In concluzie: Nu poti sa achiziționezi produsul cu o capacitate de 4 kg când in famila ta sunt 7 persoane, asa cum nu este indicat să cumperi mașina cu o capacitate de 8 kg daca voi sunteți doar 3 persoane.

Sfat: recomand sa iei în calcul și dimensiunea sau locul in care o montezi, deoarece masinile  cu încărcare mare sunt mai voluminoase, ceea ce face ca spațiul tau sa se reducă considerabil.

Nu ma descurc cu afișajul electronic – im mama ma-sii

Da, asta este problema cu care se confruntă cele mai multe persoane.

Vreau sa precizez un lucru foarte important: daca nu te descurci pe un telefon cum trebuie, nu are rost sa iti cumperi o masina de spalat foarte sofisticată, ce sa mai spun de masinile de spalat smart, acele masini ce le comanzi atât digitale cât si de pe telefon.

SFAT: Daca ești priceput cât de cât pe telefonul modern, chiar iți recomand, dar daca iti este greu pe telefon, recomand pe cele clasice. Daca ai un adolescent prin preajmă, recomandarea mea este sa iți cumperi o mașina de spălat digitala ( mai sofisticata), deoarece are cine sa te învețe 😁.

Citește următoarea recenzie pentru a te lamuri cum sta treaba…

Afizazul electronic al masini de sapala

Ce drac` de măsuri am luat ca nu îmi încape? Băga-me-aș… 😅

Trebuie sa reții că dimensiunile variază de la om mașină la alta, iar dacă cumperi masina de splata fără sa masori locul unde o amplasezi riști sa iți de-a de lucru fără sa vrei, mai ales dacă o ai încastrat în mobilă de bucătărie sau mobila de la baie sau de ce nu sub chiuveta cum am văzut mai nou ca se poartă.

Idee: Dacă ai un loc strâmt, recomandarea mea este sa cauți doar mașini de spălat SLIM ( SLIM înseamnă ca este foarte subțire )

Vezi întâmplarea doamnei din recenzia de mai jos

Cum să distrugi vechia mașină de spălat? ( asta mi-a plăcut 😂)

O da… Asta mie mi-a plăcut foarte mult, de acea am dorit sa o împărtășesc cu voi 😁. Te rog nu face asta de unul singur, iar dacă o faci, trimite-mi și mie video 😁

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

KeniBrid.ro
Logo